A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

vier theaterroutes

Route Geel

Balkon en tuin Hertogstraat 1-1
Een koor op het balkon. Of op de stoep. Wie zingt voor wie? Wie danst voor wie?
De Zwanen gaan weg, maar ik zing voor jou Good looking, ga je mee met The Rythm of life, In this heart!
Spelers Studentenkoor Arnhem True Colours Unplugged, dirigent Wieneke Grott, Olivier ten Bosch, Ilse Scholten, Ilse de Groot, Mirjam van der Werf, Mildred Paap, Rik de Olde, Ilja JJiran, Inge Verkade, Marieke Koene, Vera Beukers, Feya van Oosterwijck, Didi de Mildt
Artistiek begeleider Sophie Jetten
Te gast bij Kimberly Pastoors en Arnout Blees

Boven Café Vrijdag
Eindelijk zomer! Heerlijk mijmeren over de naderende vakantie die je weg voert van huis en haard! Maar een simpele vraag en het is gedaan. Je fantasie neemt het over en voert je naar het feest waar je niet bij had willen zijn.
Spelers Annelies Ibes (actrice), Bauke Wijnja (gitaar en geluid), Cindy Vermeulen (toneelbeeld)
Artistiek begeleider Hanneke de Jong & Jonas de Witte
Te gast bij Café Vrijdag

Woonhuis Kastanjelaan 31a
Een stel. Vijfentwintig jaar getrouwd. Waar zijn de gasten? “Waar blijven ze nou?” Eindelijk! Het favoriete plaatje op de draaitafel, een dans door kamer, de keuken, via de tuin, terug in de kamer … een feest om nooit te vergeten. Zelfs Arthur was er? Arthur, wie is Arthur? Of was het gewoon donderdag?
Spelers Hans Marcelis en Esther Francot
Artistiek begeleider Sophie Jetten, Albert Hoex
Te gast bij Yvonne de Ridder en Marcel Alberts

Woonhuis Gravenstraat 3D
Twee broers in een huis als een werkplaats. Hun wereld. Hun leven. Alles netjes op zijn plaats en zingend aan het werk. Maar hoe lang blijft een perfecte wereld zoals die is? Wie ligt er in de voorkamer? Zes planken wachten geduldig op de finale houtbewerking.
Spelers Alfons Siebers, Peter van Velze
Artistiek begeleider Jacques Riebeek
Te gast bij Marcel Berger

Balkon en tuin Prins Hendrikstraat 18
Achter dit huis ligt een Tuin ter Ruste, alhoewel: het is maar hoe je het bekijkt. Als we langzaam onder de zware zwarte aarde verdwijnen is niets meer wat het lijkt. Een requiem voor dat wat levenloos leek en een ode aan wat innerlijk kruipt waar het niet gaan mag. Een filmische en muzikale vertelling die aanzet tot psalmen gezang.
Spelers Anneke Mondeel (spel ) Jelle de Vries (klanken op harmonium), Renske Waardenburg (spel en film), Sjaak van ’t Hof (spel en film)
Artistiek begeleider Jonas de Witte
Te gast bij Anneke Mondeel

Veranda Karel van Gelderstraat 10
Een veranda voert ons terug naar het begin van de vorige eeuw. Op de veranda een vrouw. Pionier onder de vrouwen; ze heeft gekozen voor een zelfstandige functie in de buitenwereld. De prijs die ze daarvoor moet betalen is hoog: geen leven als echtgenoot en moeder. Onstilbare verlangens dringen zich aan haar op. Ze vecht ertegen, maar wat is sterker?
Spelers Door Krekelberg, Yolanthe de Thouars
Artistiek begeleider Hester Macrander
Te gast bij Marike Brüggemann en Ronald Berrevoets

Route Rood

The Fabulous Fifties Spijkerlaan 44
De jaren vijftig … Ina weet het nog goed. Ze herinnert het zich zelfs beter dan de dag van gisteren. Vetkuiven, pettycoats en vooral Elvis Presley … Haar grote liefde. Als je eenmaal voor Elvis valt, welke man kan daar dan nog aan tippen?
Spelers Franziska Hammeran, Lisa Marée
Artistiek begeleider Marielle Woltring
Te gast bij Rogier en Anita van den Oever–Zimmerman

School X Schoolstraat 35
Een studentenhuis. Tijd om te koken. Wie is er aan de beurt? Daar zijn lijstjes voor, waar niemand zich aan houdt. Er zijn belangrijkere dingen; muziek maken, je relatie verbreken met een garde in je hand, de zwaartekracht testen met een pan pasta. Welkom (terug) in het studentenhuis!
Spelers Ruben Laijan, Karlijn Nijkamp, Maxim de Bruijn, Giel Jongman, Kimberly Pastoors, Sebastiaan Middelkoop
Artistiek begeleider Marielle Woltring
Te gast bij de gebruikers van het SLAK pand SchoolX

Woonhuis Spijkerstraat 303
Ramen, grote ramen. Hier zaten ze ooit, de hoeren van het Spijkerkwartier: dit was de no-go-area van de betaalde liefde. De huizen zijn opgeknapt, nieuwe bewoners zijn begonnen aan een frisse start. Is het verleden wel het verleden? Ze duiken toch weer overal op: de zonderlingen en de outcasts. Wonen niet overal mensen die hun vlekje hebben als het gaat om de liefde?
Spelers YòYtuttY, René Hildesheim
Artistiek begeleider Hester Macrander
Te gast bij de Manja Lemmens

Tuin Statenlaan 81
Twee zussen beheren bij hun woning een enorme tuin. Niet zomaar een tuin: een paradijs, waar al hun tijd, kennis, energie en passie in zit. Nu dreigt een deel van hun tuin teruggegeven te moeten worden aan de buren. Die eisen het historisch recht op hun deel op. De zussen komen in actie.
Spelers Renate Bodt, Esther Beldman
Artistiek begeleider Hester Macrander
Te gast bij Monique Chermin

Dansschool Wensink
‘Un, deux, rechts, links, hoog, laag …“ Nee, niet die boa! Af die boa! Zet die pruik maar op!” Een grootse dansrepetitie. Vrolijke wanorde en kleurige chaos. Is dit wat het moet worden? Of gaat het helemaal mis? Of is dat hetzelfde?
Dansers Winnie Willemsen, Esther Peek, Marijke Postma, Gijs Holtman, Frans de Kubber, Inge Visscher, Elske van der Laan, Marjol Rooze, Colette Steenmetser, Nicole Wijkamp, Gonny Koenders, Peter de Rijk, Marc Ketelaar, Hananja Monster, Daniël Claessen, Vivian Bloemhof, Marjon Leenders-Assen
Artistiek begeleider Dansstorm Oost
Te gast bij Jan en Gretha Wensink

Studio Funny Farm Kastanjelaan 31a
Veilig verscholen achter zijn tekentafel raakt de tekenaar verliefd op zijn eigen stripfiguur. Verliefd? De stripfiguur is zijn ware passie! Tot een andere stripfiguur, in strakke lijn en met tekst vol bravoure, opduikt en hem het ware leven toont. Met potlood en gum gewapend wordt hier een mensendaad verricht.
Spelers Matthijs van Staalduine, Robin Gerritsen
Artistiek begeleider Hanneke de Jong & Jonas de Witte
Te gast bij de tekenaars van Studio Funny Farm

Route Blauw

Balkons Driekoningendwarsstraat
Vier balkons grenzend aan elkaar in een gemoderniseerd stukje Spijkerbuurt. Vier buren, ieder met een eigen stijl. De één mist het kopje koffie, de ander houdt juist afstand. Maar dan blijft het vierde balkon dagenlang leeg, de deur gesloten, het gordijn dicht. Wat nu?
Spelers Manon Roozen, Margarethe Hilhorst, Monica Wolfers
Artistiek begeleider Hester Macrander
Te gast bij Monica Wolfers, Esther Wittenberg

De Kleinvakwinkel Spijkerstraat 70
Twee zussen hebben een winkel vol kant, garen en knopen. Om dingen vast te maken. Ze houden van vastmaken. Of eigenlijk van vasthouden. Dingen die vastzitten zijn veilig. Maar verstikken soms. En wanneer besluit je dan alles los te knopen?
Spelers Xander Arets (saxofoon), Yolanda Kluen, Annemarieke Halfschepel
Artistiek begeleider Marielle Woltring
Te gast bij Jolanda Verstegen

Parkstraatgemeente Parkstraat 31A
Het publiek boven, het koor beneden. Zuid-Amerikaanse klanken in verrassend perspectief: een spel van wisselende patronen van verschuivende lichamen. Die zingen. Zuid-Amerikaans mooi zingen.
Projectkoor VOLVER onder leiding van Gerard Schoren, Camiel Baerwaldt, Lucienne Berenschot, Ellen Bollen-Weide, Mieke van den Bosch, Hans Bosman, Trude Brockhoff, Gerrie Driessen, Kim Edens, Jet den Hartog, Mirjam Jansen, Jorine van Keulen, Wietze Landman, Marlies Nooy, Joanne Rekelhoff, Imeke Schuurmans–ten Ham, Marjon Tas, Marijke van der Veeken, Monique Venhoeven, Johanna Voorn, Ellemiek van de Watering, Yvonne Westerhof, Caroline Wilms Floet
Artistiek begeleider Dansstorm Oost
Te gast bij Parkstraatgemeente

Garage Dijkstraat
Een man. Een vrouw. Een garage. Een motor. Een droom … dwars door de USA! “Wanneer vertrekken we nou? Ik heb mijn moeder eergisteren al gebeld dat we vertrokken waren!” “Effe geduld, deze moer nog …” Voorpret is het mooist … de garage net zo uitdagend als coast to coast.
Spelers Patrick Rouw, Marit Huijgens
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Patrick Rouw

Advocatenkantoor Boulevard Heuvelink 130
Waar normaal de letters van de wet gelezen worden, worden nu noten gelezen. Gespeeld door zeven klarinettisten en één verdachte. Een rechtszaak geheel gezet op noten. Een zaak zoals alle anderen, maar dan helemaal anders. Met een jazzy uitspraak.
Spelers Paulien de Haan, Vera Spronk, Inger van Hattum, Karin Egge, Astrid Harsveld, Caroline Herbermann, Miek Schueler (vormgeving)
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Advocatenkantoor Boulevard Heuvelink

Restaurant Zwembad Thialf
In het restaurant bij zwembad Thialf wordt de schijn hoog opgehouden. Damasten tafelkleden, glanzend gepoetst tafelzilver en een menukaart vol culinaire hoogstandjes. Maar wat is er na een dag in het zwembad nou lekkerder dan friet?
Spelers Erik en Paulien Vos, Karina Hekkers, Yvonne Goddijn, Irene Korff
Artistiek begeleider Jacques Riebeek
Te gast bij Vrijstaat Thialf

Route Groen

Oude Station Velperpoort
Een echtpaar wiens mooiste dagen voorbij zijn. De dagen vullen zich met wachten, de tijd lijkt niet meer te bestaan. Hoe was het ook alweer? Ze zoeken naar herinneringen in de tijd dat alles nog goed was. Zij zoekt het in woorden die ooit in haar hoofd zaten, hij in muziek die ooit in zijn handen zat. Hoe ging dat ene liedje ook alweer?
Spelers Hester Macrander, Rieuwert Catz (piano)
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij NS

Garage Driekoningendwarsstraat 38
Waar eerst de koetsen van de koningen uit de wijk op stal stonden, staat nu een oldtimer. Als een koning in zijn stal. Tijd voor een ontspannen reisje. Want wat is er mooier dan een reisje per zoevende oldtimer? Scènes uit een modern huwelijk in een oldtimer.
Spelers Edwin Königel, Marike Brüggemann
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Wicher-Henk Krabbe

Leeg huis Emmastraat 66
Ze zeggen dat de ziel niet kan bestaan zonder het lichaam. Dat ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Dus wat moet de ziel van een huis nu zonder zijn huis?! Want een huis dat gevierendeeld wordt, is geen huis meer, toch? En die ziel?
Spelers Monique Fisscher (installatie), René Lansink (acteur)
Artistiek begeleider Hanneke de Jong
Te gast bij Wicher-Henk Krabbe

Watertuin
Wie weet wat er allemaal verscholen ligt, zeven zeemijlen diep, hier op de bodem van de watertuin. Het gaat er hier dan ook niet om hoe vér je kunt komen, maar hoe diep je kunt gaan. Pas als je de bodem raakt, kun je weer omhoog. En zingt het water de klank van het ware geheim.
Spelers Ron Miltenburg, Christine van der Heide, Stephanie Hulshof, Koor Vox Vocalis: Anjeliek Blaauw (sopraan), Margriet Heinen (mezzo-sopraan), Gerben van den Bosch (countertenor), Robert van den Brink (tenor), Roel van Dijk (bas), Bert Lagendijk (bas)
Artistiek begeleider Hanneke de Jong
Te gast bij de omwonenden van de Watertuin

Appartement Singelstraat
In een flatje van 4 bij 5 dromen drie broers van een groots en meeslepend leven. Drie talenten, drie dromen. (Een orgel, een schaakbord en een typemachine.) De ene hand wast de andere maar: “als ik jullie niet had, dan was ik nu.”
Spelers Henk Lasschuit, Marcel Berger, Eric Martens
Artistiek begeleider Jacques Riebeek
Te gast bij Marlies Heerschop

Het Koetshuis Steenstraat 9a 9b
Het verhaal over hoe de tijd in de wereld is gekomen verteld in een spel voor stemmen en vijf instrumenten. “Lang geleden zwom in de oceaan van het heelal Chewa, de oerwalvis” De oceaan van het heelal is hier de zolder van het oude koetshuis. Oneindig groot.
Spelers Dos Cuerdas Ensemble: Joey Pasanea (artistiek leider en leadsinger/gitarist), Gerard Baldeo (solo gitaar), Koen Boschman (contrabas), Roy Kuschel (fluiten/percussie), Lies Joosten (harp/percussie), Joseph Fautngiljanan (percussie)
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Hans Ansems en Hendriks Makelaardij